10 SAKER SOM GÖR VINTERN LITE LÄTTARE

 
Unna dig.
Tänk värna vardagsglädjen här. Jag menar, hur roligt är det egentligen att stiga upp kl 06 inför jobbet när det är kolmörkt och sedan när man kommer hem är det lika så? Unna dig det där plagget du velat ha så länge, eller varför inte en tid hos frisören? Att känna sig fräsch och fin (särskilt under vintern..) så blir det kanske lite lättare. Tänk på små guldkorn som gör vardagen lite enklare. Kanske en god köpeskaffe innan jobbet, eller ett nytt smycke som du kan bära jämt.
 
 
Baka.
Huuur mysigt är det inte att en kväll stå och koka knäck eller kanske baka några muffins, med massa tända ljus och skön musik i bakgrunden? Har själv gjort det flera gånger nu under hösten/vintern och det är så himla mys. + att man har gott fika i frysen framöver. Hehe.
 
 
Planera in fikastunder/middagar med vänner.
Att umgås med människor gör faktiskt vintern lite lättare. Att kanske planera in att göra en god middag en fredagkväll eller varför inte styra ihop en fika på söndagen med ens vänner? Små guldkorn som man har att se framemot. 
 
 
Lyssna på podcasts.
Ibland tycker jag det kan blir lite enformigt med att lyssna på samma lista, samma musik varje dygn. Och jag säger det igen, podcasts. Finns ett oändligt urval med olika podcasts. Perfekt tidsfördriv för att glömma bort att det är mörkt och kallt ute.
 
 
Bruncha med dina vänner.
Ca det bästa som finns är ju frukost. På helgerna. Varför inte åka på ett fik och bruncha? Eller varför inte styra ihop en själv hemma och bjuda in några stycken? Finns übermycket gott att köpa på en mataffär och fixa ihop själv.
 
Gå promenader när solen väl är framme.
Det är ju mörkt ca jämt, men det finns de få stunderna då det är så härligt och skönt ute. Passa på att gå ut på en promenad! Gå med någon eller själv med en podd i lurarna. Man blir ju sådär härligt glad och energifylld efteråt!
 
 
Gör peppiga moodboards.
Kanske nästan bästa punkten. Att sitta och titta på drömmiga bilder. Pinterest, Weheartit eller tumblr. Spelar ingen roll. Finns en hel drös med härliga bilder! Och nu när julen närmar sig är det perfekt att söka fram lite inredningsinspo eller inspo för julklappsinslagning.
 
 
Titta på nostalgi-filmer.
Behöver jag säga mer? Att slå sig ner i soffan under en filt, kanske med något gott att snacksa på. (Och tända ljus!!!) Slå sedan på din all-time favvofilm.
 
Rensa bort massa onödigt.
Rensa rensa. Släng/sälj massa kläder du aldrig använder. Rensa i lådor. Rensa bort inredning och gör om och ställ till det fint i hyllor. Rensa så du får plats för lite nytt och fräscht!
 
 
Skriv ner saker du ser framemot.
Att göra countdowns är ju det ultimata. Att skriva upp saker man ser framemot och längtar till. Jag har en app på telefonen som räknar ner, själv gör det mig lite mer peppad på livet såhär i mörka tider!
 
 
Alla bilder är ifrån Pinterest.

Comments

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar: